Obvestila

  • Letni zbor članov Društva upokojencev Slovenske Konjice bo v četrtek, 21. marca, ob 17. uri v dvorani Konjičanka. Preverili bomo, kako smo delali v preteklem letu in začrtali pot naprej. Vabljeni!
  • V dvorani Patriot bo v torek, 26. marca, ob 10. uri brezplačno predavanje na temo Zdravljenje s konopljo – smo že pripravljeni? Predavala bo Nina Kovačič, mag. farm., iz Celjskih lekarn. Že stoletja so v zdravljenju uporabljali izvlečke konoplje. V Sloveniji se lahko kanabinoide, ki so sintezno pridobljeni, uporablja v medicinske namene od leta 2014. Na predavanju bomo spoznali zdravila, ki so trenutno pri nas na voljo, za kakšen namen se lahko predpisujejo ter terapevtski potencial, ki ga kažejo kanabinoidi. Lepo vabljeni!
  • Članice sekcije Spominčice vabijo na ogled razstave ročnih del. Izdelke spretnih in pridnih rok si boste lahko ogledali 30. in 31. marca od 9. do 17. ure v prostorih društva upokojencev.
  • Ob torkih od 9. do 13. ure vas vabimo na druženje v društvene prostore. V tem času boste lahko zgolj klepetali, ali pa igrali karte, šah, različne igre in še kaj po vaši želji. Ure za druženje so namenjene vsem, še posebej pa tistim, ki sicer niste vključeni v katero izmed dejavnosti društva.  Vodja druženja je Vikica Šuberger, ki jo lahko za več informacij pokličete po telefonu na številko 030 315 450.
  • Starejše osebe, občani občine Slovenske Konjice, ki potrebujejo prevoz, pa ne morejo ali nočejo obremenjevati sorodnikov ali uporabljati plačljive prevoze, lahko dan prej pokličejo na 080 10 10. V komunikacijskem centru Zlate mreže uporabniku posredujejo kontaktne podatke ustreznih voznikov iz seznama registriranih prostovoljnih »šoferjev« oziroma prostoferjev. Uporabnik in prostofer se nato dogovorita za prevoz, ki ga opravijo z električnim vozilom na območju občine Slovenske Konjice.