Kreme z rožicami

16. marec 2016 – Zima se je poslovila in pomlad je tu. Bil je zadnji čas, da so članice sekcije Kopriva zopet pripravljale kreme in mazila iz lanskih oljnih izvlečkov zdravilnih zelišč.

Zbrale so se prejšnjo sredo v prostorih društva in posvetile mesečno srečanje kuhanju krem za lajšanje težav in dobro počutje pod skrbnim vodstvom dolgoletne članice Alenke Slapnik. V vodni kopeli so segrevale beli in rumeni vosek, dodale kokosovo maslo in oljne izvlečke sivke, šentjanževke, šetraja in ognjiča, mešale, da so se sestavine segrele in napolnile majhne kozarčke s kremo, ki bo morala zadostovati do naslednjega leta, ko bodo postopek zopet ponovile.
Naslednje srečanje, ki bo v aprilu, bo potekalo v naravi ob nabiranju že spoznanih in tistih manj poznanih zdravilnih rastlin pod budnim očesom Katarine Černec, ki požrtvovalno prouči vso možno literaturo, se posvetuje z vsemi dosegljivimi strokovnjaki s tega področja in nesebično deli svoje znanje in pridobljene informacije s skupino vedoželjnih udeleženk. (Ana B.)

koprive 2016 015